מהשבוע ועד לחג הפסח אני אעלה בע"ה
בשבילכן ובשבילכם את המתכונים המסורתיים של חג הפסח האישי שלי .
המנות הן הטעמים אשר שמלווים אותי מילדותי ועד היום ואותן אספתי במהלך 40 שנות חיי .
חג הפסח מגיע אלינו יחד עם בא האביב , עונת הירוקים בשיאה - הפול הירוק , השום הטרי , הסלרי , הארטישוק, הלפת , הקולרבי , השומר ..והם המרכיבים העיקריים במנות חג הפסח
המנה הראשונה אותה אעלה היא גם המנה שמלווה אותי מהיום שאני זוכר את עצמי בחגים אצל סבתא פנינה אלעזרי ז"ל מהצד המרוקאי שלי ..
מרק פול ירוק עם אוסובוקו טלה .
מרק הפול הוא מרק טעים במיוחד בפסח כנראה בגלל שזו עונת ביכורי ירקות האביב ובמיוחד הפול הירוק
מצרכים :
1 ק"ג פול ירוק טרי לא קפוא !
4 זרועות טלה חתוכות ל4 עם העצם
(אני שם גם את הזרוע של צלחת הסדר מוציא אותה מוקדם שלא תיתפרק)
3יח תפוחי אדמה בינוניים (לבנים לא אדומים)
2 יח' לפת
3 גבעולי כרפס ללא העלים
2 יח' כרישה
2 בצלים ירוקים
2 גזרים
כ 4 ליטר מים
צרור כוסברה קצוץ
1/4 כפית כורכום
כפית פלפל לבן
מלח
אז מה עושים עם כל זה ...
קולפים את הפול פעמיים פעם ראשונה את התרמילים
ובפעם השניה את קליפת הגרגירים הדקיקה
את כל שאר הירקות קולפים שוטפים וחותכים לקוביות .
מוסיפים את הירקות הבשר והפול לסיר המרק
מוסיפים את המים ומבשלים כשעה וחצי ,
(מי שהכניסו את הזרוע של הברכה למרק מוציא אותה לאחר שעה בישול )
לאחר שעה וחצי מוציאים את הבשר והעצמות
מועכים את כל הירקות והפול עם כף מעיכה (של פירה ) ניתן גם לטחון עם בלנדר מוט .
אני אוהב לעבוד כמו פעם עם הכף ולמעוך גס את הכל, גם אם בוחרים לטחון לא להגיע למרקם של קרם !
מחזירים את הבשר והעצמות .
מוסיפים את כל התבלינים ומלח לפי הטעם ,
מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ומבשלים עוד כ 30 דקות
המרק מוכן! טועמים מוסיפים אם צריך מלח .
מרק הפול היה המנה השניה בסדר הפסח לאחר ההגדה הסלטים והדגים היינו מפוררים פנימה מצה ומתענגים על 2 צלחות לפחות ...
בשבוע הבא ... נחזור למנה הראשונה הדגים עם 2 מתכוני דגים אביביים פשוטים וטעימים בטרוף
Comments